Aluminium gietwerk


Uw technisch idee gerealiseerd dankzij een aluminium gietstuk?

Door zijn licht soortelijk gewicht en zijn vele ontwerpmogelijkheden betekent aluminium spuitgietwerk vaak een betere oplossing dan staal of zamak gietwerk. Ten opzichte van een kunststofstuk heeft een aluminium gietstuk dan weer het voordeel sterker en warmtebestendig te zijn. Aluminium spuitgietstukken lenen zich in combinatie met aluminium extrusie ( aluminium profielen ), dit door de hoge maatnauwkeurigheid. Aluminium hogedruk gietwerk heeft ook vele voordelen ten opzichte van de klassieke giettechnieken als zand gieten en coquille gieten:

Extra voordelen
hoge maatnauwkeurigheid
dunne wanden
complexe stukken
ingieten van inserts
beperkte verspanende bewerking
goede combinatie met aluminium extrusie ( aluminium profielen )

Aluminium hogedruk gietwerk – spuitgieten

Spuitgieten kan in vele gevallen volledig automatisch verlopen. Gesmolten metaal wordt onder hoge snelheid en hoge druk in een gietvorm geïnjecteerd. Om het gietproces optimaal te beheersen, zijn er diverse randapparatuur, zoals gietrobots, uitnemers, sproeiers, matrijs temperatuurregeling in gebruik.

Wij gebruiken daarbij een precisiematrijs. Voor de productie van het gereedschap rekenen we 4 à 8 weken, maar de productie van de gietstukken zelf kan heel snel gaan, indien nodig in slechts enkele dagen. Wilt u meer weten? Meer informatie over aluminium spuitgieten.

Uw betrouwbare partner voor aluminium gietwerk


Bent u industrieel ontwerper, ingenieur of aankoper op zoek naar een geschikte leverancier van aluminium gietwerk met ervaring? U wenst gerespecteerde leveringstermijnen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een schets of een 3D-tekening? Vanuit onze ruime ervaring met aluminium gietwerk helpen we U mee om het gietstuk realiseerbaar te maken, doen we bepaalde suggesties aan het ontwerp en berekenen we de prijs van het aluminium gietstuk. De productie van de aluminium gietstukken gaat van 250 tot 50.000 stuks.