Aluminium gieterij


Gieterij met met vele jaren ervaring

De gieterij werd in 1954 opgericht en functioneerde in die tijd als zandgieterij. In 1981 werd de coquille gieterij opgestart. Sedert 1996 legt het bedrijf zich als aluminium gieterij toe op hogedruk gieten van aluminium. Vanaf toen werd de huidige benaming – Allan Die casting gebruikt. We zijn trouw gebleven aan onze core business, namelijk de toelevering, maar evolueerden mee met de technische evoluties. Doorheen de jaren hebben is er heel wat kennis opgebouwd, wat u snel zal merken door onze technische kennis. Ambacht en innovatieve technieken komen samen in onze aluminium gieterij.

Industriële en design sectoren

Aluminium gietwerk wordt in zowat alle sectoren gebruikt, zowel in de industrie als bij design. De voordelen zijn de vele mogelijkheden in vormgeving door het gietproces onder hogedruk (spuitgietproces) en de relatief goedkope grondstof ten opzichte van andere metalen. Enkele toepassingen van aluminium gietwerk:
machinebouw
interieur
bouw
apparaten
aansluitstukken voor extrusie

Waarom kiezen voor aluminium gieterij Allan DieCasting?

Enerzijds kunt u beroep doen op onze jarenlange ervaring, anderzijds garanderen we u gerespecteerde levertermijnen. Ons machinepark is voorzien op series van 250 tot 50.000 stuks. Bij grote afname zijn de instelkosten bijzonder laag, maar ook bij kleinere series wordt de productie geautomatiseerd. Het spreekt voor zich dat we kwalitatief hoogstaande gietstukken leveren.

Bijkomende diensten

We beperken onze activiteiten niet tot aluminium spuitgieten in onze geautomatiseerde gietproductie, maar verzorgen ook extra diensten zodat we een totaalpakket kunnen aanbieden.
verspanende bewerkingen
lakwerk - poeder coating
hoogglanspolijsten
assemblage
Coquille gieten
zandgietwerk
thermische behandeling

Wenst u meer informatie over onze aluminium gieterij? Neem dan contact op.