Aluminium spuitgieten - hogedrukgieten


Aluminium productie proces


Gesmolten metaal wordt onder hoge snelheid en hoge druk in een gietvorm geïnjecteerd. Om het spuitgieten optimaal te beheren worden er van diverse randapparatuur gebruikt gemaakt, zoals gietrobots, uitnemers, sproeiers en temperatuurregeling. Dankzij de automatisatie van de aluminium gieterij – hogedruk gieterij ( ook spuitgieten genoemd ) kan er snel geproduceerd worden, zonder kwaliteitsverlies.

Voordelen spuitgieten aluminium - Hogedrukgieten

Al 25 jaar produceert Allan DieCasting aluminium producten. Naast zand- en coquille gieten van aluminium wordt al meer dan 10 jaar gekozen voor het proces van spuitgieten. Spuitgieten of hogedrukgieten van aluminium heeft tal van voordelen ten opzichte van de andere klassieke gietmethodes:
hoge nauwkeurigheid door kleine maattoleranties
zuivere en gladde oppervlakte
complexe structuren
dunwandig: besparing op gewicht en materiaal
ingieten van inserts (assen of pennen van andere materialen)
minimale nabewerking
goede aansluiting op aluminium profielen - extrusie

Onze ervaring, uw voordeel


We zien het als onze missie om goede gietstukken af te leveren binnen een gerespecteerde levertermijn. Onze samenwerking kan beginnen bij een model dat volledig ontworpen is in 3D, maar ook van een schets of een technische tekening maken we de meest complexe aluminium gietstukken. Ons aluminium gietwerk staat dan ook gekend als kwalitatief.

Wenst u meer informatie over aluminium spuitgieten of aluminium hogedrukgieten? Neem dan contact op.